lørdag den 16. juni 2012

Roser og hyldeblomster

I øjeblikket går jeg hjemme på barsel med Signe min datter nr. 2  som idag er 18 dage gammel. Storesøster Asta på knap 2 er de fleste dage i vuggestue så jeg har lidt tid for mig selv til at gå i haven og i køkkenet, når jeg ikke lige sidder og ammer (hvilket jeg bruger ret meget tid på :-)).  Allerbedst er det når jeg kan komdinere både have og køkken, hvilket jeg har været igang med de sidste par dage.

 Her har jeg været igang med årets første produktion af hyldeblomst og hybenrose (rynketrose) produkter. Her er fire flasker hyldeblomst og hybenrose saft, 2 flasker hybenrose sirup og et glas hyldeblomst eddike.

Rosensirup

1l kronblade fra hybenrose, eller historisk rose
1l vand
1 citron
1 kg rørsupper
1 stang vanilje
Atamon

Skær citronen i tynde skiver, flæk vaniljestangen og skrap kornene ud af den. Kom alle ingredienserne i en gryde og kog den over middel varme til en sirup. Pas på at det ikke brænder fast på siden af gryden. Når det har fået en passende konsistens (det kan tage sin tid), filtreres sirupen og  og hældes på Atamon skyllede flasker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar